15 min
0 osób

Kotlet a’la tonkatsu

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • 2 kotlety wieprzowe
  • 3 jajka
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 6 łyżek panko
  • 1 pęczek dymki
  • 1 opakowanie Konjac noodles TaoTao
  • 1 łyżka Sosu sojowego TaoTao
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Kotlety rozbijamy. Solimy i pieprzymy, a następnie obtaczamy w mące, ubitym jajku i panierce panko. Smażymy z obu stron na rumiano i kroimy na paski grubości ok. 1,5 cm.

  • Krok 2.

    Na patelni rozgrzewamy nieco oleju, podsmażamy białą część dymki. Dodajemy sos sojowy i dwa rozkłócone jajka. Smażymy aż jajka zaczną się ścinać, lecz nadal będą miały luźną konsystencję.

  • Krok 3.

    Konjac przekładamy na sito, przelewamy kilkakrotnie ciepłą wodą, nakładamy na talerze, polewamy jajkiem, a na wierzchu układamy kotleta. Posypujemy dymką i ewentualnie ziarnami sezamu. Podajemy z sosem sojowym do maczania kawałków mięsa.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności