Składniki
- 2 kotlety wieprzowe
- 3 jajka
- 4 łyżki mąki pszennej
- 6 łyżek panko
- 1 pęczek dymki
- 1 opakowanie Konjac noodles TaoTao
- 1 łyżka Sosu sojowego TaoTao
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Kotlety rozbijamy. Solimy i pieprzymy, a następnie obtaczamy w mące, ubitym jajku i panierce panko. Smażymy z obu stron na rumiano i kroimy na paski grubości ok. 1,5 cm.
-
Krok 2.
Na patelni rozgrzewamy nieco oleju, podsmażamy białą część dymki. Dodajemy sos sojowy i dwa rozkłócone jajka. Smażymy aż jajka zaczną się ścinać, lecz nadal będą miały luźną konsystencję.
-
Krok 3.
Konjac przekładamy na sito, przelewamy kilkakrotnie ciepłą wodą, nakładamy na talerze, polewamy jajkiem, a na wierzchu układamy kotleta. Posypujemy dymką i ewentualnie ziarnami sezamu. Podajemy z sosem sojowym do maczania kawałków mięsa.