Składniki
- Sos sojowo-grzybowy 2 łyżki
- Papier ryżowy 2-3 arkusze
- 250 g pieczarek
- 1 cebula
- 500 ml bulionu warzywnego
- 200 g kremowego serka topionego śmietankowego
- 1 łyżka masła
- olej do smażenia chipsów
- grubo mielony czarny pieprz
- rozmaryn
- natka pietruszki
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle.
-
Krok 2.
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i chwilę podsmażyć.
-
Krok 3.
Zalać bulionem, doprawić i gotować, aż pieczarki zmiękną.
-
Krok 4.
W zupie rozpuścić serek topiony, a połowę zupy odlać i zmiksować.
-
Krok 5.
Połączyć ponownie część zmiksowaną z płynną.
-
Krok 6.
Arkusze papieru ryżowego namoczyć i pokroić na małe kwadraty.
-
Krok 7.
Smażyć parę sekund na mocno rozgrzanym oleju, aż się zezłocą.
-
Krok 8.
Podawać zupę posypaną rozmarynem, natką pietruszki i chipsami z papieru ryżowego.