30 min
6 osób

Kremowy duet z sosem sojowym TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Marynaty

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy 40 ml
  • 5 dag wedzonki wieprzowej
  • np. boczku
  • 2 średnie cebule
  • 20 dag ziemniaków
  • 1 płaska łyżeczka majeranku
  • pieprz
  • 1/2 cytryny
  • 40 dag selera
  • 5 dag parmezanu
  • peczek natki pietruszki
  • 100 ml jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Pokrojoną wędzonkę podsmażamy razem z posiekaną jedną cebulą i ziemniakami pokrojonymi w kostkę.

  • Krok 2.

    Zalewamy ok. 1 l wody i gotujemy 20 min. Miksujemy wszystko za pomocą ;Kenwood Triblade.

  • Krok 3.

    Dodajemy majeranek, przyprawiamy połową sosu sojowego TaoTao, pieprzem i odrobiną soku wyciśniętego z cytryny.

  • Krok 4.

    Pokrojony w kostkę seler podsmażamy razem z drugą posiekaną cebulą.

  • Krok 5.

    Zalewamy ok. 1 l wody i gotujemy 20 min. Dodajemy tarty parmezan oraz posiekaną natkę pietruszki.

  • Krok 6.

    Miksujemy za pomocą Kenwood Triblade na gładka, kremową masę.

  • Krok 7.

    Przyprawiamy resztą sosu sojowego, pieprzem i łyżką jogurtu naturalnego.

  • Krok 8.

    Za pomocą dzbanków lub dwóch rondli wlewamy do głębokiego naczynia oba kremy jednocześnie, co spowoduje powstanie dwukolorowej zupy.

  • Krok 9.

    Przepis pochodzi ze Szkoły Gotowania 2013 z miesięcznikiem Moje Gotowanie

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności