Składniki
- Sos imbirowy z soją 100g
- 250 krewetek black tiger
- 6 łyżek Sosu imbirowego z soją TaoTao
- 4 ząbki czosnku
- 4 cm korzenia imbiru
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1 łyżka oleju kokosowego
- sok i skórka z 1/2 cytryny
- sól
- czarny pieprz
- chili
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Jeśli krewetki były zamrożone, rozmrażamy je.
-
Krok 2.
Czosnek i imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę, szczypiorek kroimy w krążki.
-
Krok 3.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.
-
Krok 4.
Wrzucamy czosnek, imbir, szczypiorek i sproszkowane chili.
-
Krok 5.
Podsmażamy przez 2 minuty.
-
Krok 6.
Dodajemy osuszone krewetki.
-
Krok 7.
Zalewamy Sosem imbirowym z soją oraz dodajemy sok i skórkę z cytryny.
-
Krok 8.
Mieszamy i przyprawiamy do smaku.
-
Krok 9.
Dusimy przez około 5 minut.
-
Krok 10.
Podajemy z pieczywem lub ulubionym makaronem ryżowym.