15 min
2 osób

Krewetki z patelni TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos imbirowy z soją 100g
  • 250 krewetek black tiger
  • 6 łyżek Sosu imbirowego z soją TaoTao
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 cm korzenia imbiru
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • sok i skórka z 1/2 cytryny
  • sól
  • czarny pieprz
  • chili

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Jeśli krewetki były zamrożone, rozmrażamy je.

  • Krok 2.

    Czosnek i imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę, szczypiorek kroimy w krążki.

  • Krok 3.

    Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.

  • Krok 4.

    Wrzucamy czosnek, imbir, szczypiorek i sproszkowane chili.

  • Krok 5.

    Podsmażamy przez 2 minuty.

  • Krok 6.

    Dodajemy osuszone krewetki.

  • Krok 7.

    Zalewamy Sosem imbirowym z soją oraz dodajemy sok i skórkę z cytryny.

  • Krok 8.

    Mieszamy i przyprawiamy do smaku.

  • Krok 9.

    Dusimy przez około 5 minut.

  • Krok 10.

    Podajemy z pieczywem lub ulubionym makaronem ryżowym.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności