< 1h
3 osób

Krewetkowe paczuszki

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: chińska

Smak: łagodny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę aż się zeszkli.

  • Krok 2.

    Dodajemy krewetki, polewamy sosem sojowym i Sambal Oelek i chwilę smażymy.

  • Krok 3.

    Zdejmujemy z ognia, posypujemy pieprzem.

  • Krok 4.

    Gdy lekko przestygnie, dodajemy jajko, seler i mieszamy.

  • Krok 5.

    Ciasto francuskie przygotowujemy według instrukcji, kroimy w prostokąty, tak aby po złożeniu powstał kwadrat.

  • Krok 6.

    Ciasto smarujemy wewnątrz jajkiem, nakładamy farsz i zlepiamy kwadraty.

  • Krok 7.

    Wierzch poduszeczek smarujemy jajkiem i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni C przez 10-15 minut.

  • Krok 8.

    Mieszamy sos śliwkowy TaoTao, słodki sos chili TaoTao i tak otrzymany dip serwujemy w osobnych miseczkach.

  • Krok 9.

    Paczuszki podajemy na ciepło i maczamy w dipie.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności