< 1h
1 osób

Kulebiak z ciasta francuskiego z sosem sojowym TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: chińska

Smak: pikantny

Składniki

  • Sos sojowy 4 łyżki
  • 300 g cienko rozwałkowanego ciasta francuskiego
  • 150 g wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 1 zielona papryka
  • 1 strąka chili
  • 100 g żółtego sera
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Boczek, paprykę i chili kroimy w kostkę, cebulę w piórka.

  • Krok 2.

    Wrzucamy na suchą patelnię i podsmażamy aż papryka zmięknie.

  • Krok 3.

    Doprawiamy sosem sojowym i chwilę dusimy, żeby smaki dobrze się połączyły. Studzimy.

  • Krok 4.

    Na cieście równomierną warstwą układamy farsz, a na nim ser żółty.

  • Krok 5.

    Ciasno zwijamy w rulon sklejając boki tak, by rulon był szczelny.

  • Krok 6.

    Wierzch smarujemy oliwą i opcjonalnie posypujemy sezamem.

  • Krok 7.

    Pieczemy około 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności