Składniki
- Sos sojowy 4 łyżki
- 300 g cienko rozwałkowanego ciasta francuskiego
- 150 g wędzonego boczku
- 2 cebule
- 1 zielona papryka
- 1 strąka chili
- 100 g żółtego sera
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Boczek, paprykę i chili kroimy w kostkę, cebulę w piórka.
-
Krok 2.
Wrzucamy na suchą patelnię i podsmażamy aż papryka zmięknie.
-
Krok 3.
Doprawiamy sosem sojowym i chwilę dusimy, żeby smaki dobrze się połączyły. Studzimy.
-
Krok 4.
Na cieście równomierną warstwą układamy farsz, a na nim ser żółty.
-
Krok 5.
Ciasno zwijamy w rulon sklejając boki tak, by rulon był szczelny.
-
Krok 6.
Wierzch smarujemy oliwą i opcjonalnie posypujemy sezamem.
-
Krok 7.
Pieczemy około 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C.