15 min
2 osób

Kulki z sera koziego z sosem chili limonka z kolendrą

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos chili z limonką i kolendrą 1 butelka
  • 200 g świeżego serka koziego
  • 4 plastry szynki wieprzowej
  • sok i skórka z połowy cytryny
  • 4 łyżki zgniecionych płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka ostrej papryki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Serek mieszamy z sokiem i skórką cytrynową.

  • Krok 2.

    Szynkę bardzo drobno kroimy.

  • Krok 3.

    Z serka toczymy małe kulki, do środka wkładamy nieco pokrojonej szynki, a następnie kulki obtaczamy w płatkach migdałowych, papryce albo migdałach wymieszanych z papryką.

  • Krok 4.

    Podajemy jako przekąskę z Sosem chili z limonką i kolendrą TaoTao.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności