Składniki
- Sos sojowy 3 łyżki
- 2 piersi z kurczaka
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
- 1 czerwona papryka
- mrożona mieszanka chińska
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Filety z kurczaka pokroić w kostkę.
-
Krok 2.
Czosnek drobno posiekać, wymieszać z sosem sojowym i przyprawą 5 smaków.
-
Krok 3.
W powstałej mieszance zamarynować mięso (odstawić do lodówki na ok. 1 godz).
-
Krok 4.
Na mocno rozgrzaną patelnię (najlepiej wok) wrzucić kurczaka i smażyć na dużym ogniu, ciągle mieszając.
-
Krok 5.
Gdy mięso będzie już podsmażone ze wszystkich stron, dodać mrożoną mieszankę chińską.
-
Krok 6.
Smażymy kilka minut, a następnie dodać pokrojoną paprykę.
-
Krok 7.
Smażyć jeszcze przez kilka minut, aż papryka zmięknie.
-
Krok 8.
Gotową potrawę podawać z ryżem.