< 1h
2 osób

Kurczak Teriyaki

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: inna

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos Teriyaki 0,2 szklanki
  • 1 pierś kurczaka podzielona na 2 części
  • 100g świeżego lub mrożonego groszku
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Piersi z kurczaka kroimy w kostki i smażymy na oleju na średnim ogniu z obu stron aż nabierze złotego koloru.

  • Krok 2.

    Następnie zdejmujemy z patelni.

  • Krok 3.

    Na patelnie wlewamy sos Teriyaki doprowadzamy do wrzenia.

  • Krok 4.

    Wkładamy mięso i dusimy przez 15 minut okazjonalnie mieszając.

  • Krok 5.

    Na 3 minuty przed końcem smażenia dodajemy groszek.

  • Krok 6.

    Uduszone mięso podajemy z ryżem przybrane dymką.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności