Składniki
- Sos sojowy do smaku
- biały ryż
- sól
- oliwa
- udko kurczaka
- mrożona mieszanka warzyw chińskich
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
-
Krok 2.
Na patelnię bez tłuszczu wrzucamy mrożoną mieszankę chińską warzyw, przykrywamy i czekamy aż się rozmrozi.
-
Krok 3.
Gdy warzywa będą miękkie zdejmujemy pokrywkę wlewamy około łyżki oliwy i podsmażamy.
-
Krok 4.
Dorzucamy kawałki kurczaka -do tej potrawy najczęściej używam ugotowanego wcześniej (np. w zupie) kurczaka, np. udek.
-
Krok 5.
Na koniec doprawiamy całość do smaku sosem sojowym i chwilę jeszcze podsmażamy by ładnie rozszedł się po składnikach aromat przypraw.