Składniki
- Słodki sos chili 10 łyżek
- 10 pałek z kurczaka
- 10 łyżek Słodkiego sosu chili TaoTao
- Sok i skórka z limonki i cytryny
- 4 cm obranego i startego imbiru
- 4 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka natki kolendry
- 2 łyżki oleju kokosowego
- Sól
- pieprz
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Pałki oczyszczamy i osuszamy.
-
Krok 2.
W sporej misce łączymy składniki na marynatę: Słodki sos chili TaoTao, sok i skórkę z cytryny oraz limonki, imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, olej kokosowy, sól i pieprz.
-
Krok 3.
Do marynaty wkładamy kurczaka, dokładnie nią nacieramy i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut.
-
Krok 4.
Po tym czasie pałki wraz z marynatą układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym i pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przewracając co najmniej raz w trakcie pieczenia.
-
Krok 5.
Podajemy posypane natką kolendry.