Składniki
- Sos sojowy 4 łyżki
- 150 g kuskusu
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 200 g pieczarek
- 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego
- 1 łyżka oleju do smażenia
- czarny pieprz
- 200 ml bulionu warzywnego
- 150 g kuskusu
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Kuskus zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na 5 minut pod przykryciem.
-
Krok 2.
Po tym czasie spulchniamy nieco widelcem.
-
Krok 3.
Rozgrzewamy na patelni niewielką ilość oleju.
-
Krok 4.
Podsmażamy na nim pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki i cukinię.
-
Krok 5.
Przyprawiamy pieprzem.
-
Krok 6.
Kiedy warzywa zmiękną, dodajemy sos sojowo-grzybowy TaoTao i dokładnie mieszamy.
-
Krok 7.
Dusimy przez parę minut, aż smaki się połączą.
-
Krok 8.
Kuskus podajemy z warzywami posypany natką pietruszki.