30 min
1 osób

Kuskus z pieczarkami i cukinią z sosem sojowo- grzybowym TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy 4 łyżki
  • 150 g kuskusu
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 200 g pieczarek
  • 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • czarny pieprz
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 150 g kuskusu

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Kuskus zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na 5 minut pod przykryciem.

  • Krok 2.

    Po tym czasie spulchniamy nieco widelcem.

  • Krok 3.

    Rozgrzewamy na patelni niewielką ilość oleju.

  • Krok 4.

    Podsmażamy na nim pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki i cukinię.

  • Krok 5.

    Przyprawiamy pieprzem.

  • Krok 6.

    Kiedy warzywa zmiękną, dodajemy sos sojowo-grzybowy TaoTao i dokładnie mieszamy.

  • Krok 7.

    Dusimy przez parę minut, aż smaki się połączą.

  • Krok 8.

    Kuskus podajemy z warzywami posypany natką pietruszki.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności