Składniki
- Sos sojowy ciemny 2 łyżki
- 1 główki białej kapusty
- 1 cebula
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki oleju
- 200 g makaronu łazankowego
- 5 cienkich białych kiełbasek
- parę gałązek oregano
- pieprz czarny do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzamy.
-
Krok 2.
Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy na oleju rozgrzanym w dużym garnku.
-
Krok 3.
Dodajemy poszatkowaną kapustę.
-
Krok 4.
Doprawiamy cukrem, sosem sojowym ciemnym i cukrem.
-
Krok 5.
Gotujemy najpierw pod przykryciem, później bez niego przez około 25 minut, aż kapusta zmięknie.
-
Krok 6.
Kiełbasę kroimy w krążki, podsmażamy.
-
Krok 7.
Mieszamy makaron, kapustę i kiełbasę.
-
Krok 8.
Posypujemy świeżym oregano.