< 1h
1 osób

Łazanki z białą kiełbasą i kapustą TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy ciemny 2 łyżki
  • 1 główki białej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oleju
  • 200 g makaronu łazankowego
  • 5 cienkich białych kiełbasek
  • parę gałązek oregano
  • pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzamy.

  • Krok 2.

    Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy na oleju rozgrzanym w dużym garnku.

  • Krok 3.

    Dodajemy poszatkowaną kapustę.

  • Krok 4.

    Doprawiamy cukrem, sosem sojowym ciemnym i cukrem.

  • Krok 5.

    Gotujemy najpierw pod przykryciem, później bez niego przez około 25 minut, aż kapusta zmięknie.

  • Krok 6.

    Kiełbasę kroimy w krążki, podsmażamy.

  • Krok 7.

    Mieszamy makaron, kapustę i kiełbasę.

  • Krok 8.

    Posypujemy świeżym oregano.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności