30 min
5 osób

Lekka sałatka z szynką

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Sałatki

Kuchnia: chińska

Smak: łagodny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Makaron ryżowy przygotowujemy według opisu na opakowaniu, odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki.

  • Krok 2.

    Szynkę kroimy w kosteczkę.

  • Krok 3.

    Ogórka obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w półtalarki.

  • Krok 4.

    Rzodkiewkę grubo siekamy.

  • Krok 5.

    Kukurydzę osączamy z zalewy, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami.

  • Krok 6.

    Dodajemy majonez, posiekany koperek i przyprawiamy do smaku.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności