Składniki
- Makaron ryżowy wstążki 1/2 opakowania
- 1/2 opakowania Makronu ryżowego wstążki TaoTao
- 6 ogórków gruntowych
- 2 marchewki
- 1 rzepa
- 4 ząbki czosnku
- 1 cebula dymka wraz ze szczypiorkiem
- 600 ml bulionu warzywnego
- 1/2 pęczka koperku
- Sos sojowy TaoTao i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Podgrzewamy bulion.
-
Krok 2.
Obrane warzywa: ogórki, marchew oraz rzepę kroimy w kostkę.
-
Krok 3.
Wrzucamy do bulionu.
-
Krok 4.
Gotujemy aż zmiękną.
-
Krok 5.
Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w krążki dymkę.
-
Krok 6.
Dosypujemy też makaron.
-
Krok 7.
Przykrywamy i gotujemy jeszcze 5 minut.
-
Krok 8.
Po tym czasie doprawiamy do smaku i posypujemy posiekanym koperkiem.