30 min
4 osób

Letnia zupa z Makaronem ryżowym wstążki TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • Makaron ryżowy wstążki 1/2 opakowania
  • 1/2 opakowania Makronu ryżowego wstążki TaoTao
  • 6 ogórków gruntowych
  • 2 marchewki
  • 1 rzepa
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula dymka wraz ze szczypiorkiem
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 1/2 pęczka koperku
  • Sos sojowy TaoTao i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Podgrzewamy bulion.

  • Krok 2.

    Obrane warzywa: ogórki, marchew oraz rzepę kroimy w kostkę.

  • Krok 3.

    Wrzucamy do bulionu.

  • Krok 4.

    Gotujemy aż zmiękną.

  • Krok 5.

    Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w krążki dymkę.

  • Krok 6.

    Dosypujemy też makaron.

  • Krok 7.

    Przykrywamy i gotujemy jeszcze 5 minut.

  • Krok 8.

    Po tym czasie doprawiamy do smaku i posypujemy posiekanym koperkiem.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności