30 min
4 osób

Limetkowy indyk z ryżową tapioką

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: chińska

Smak: słodki

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Pierś z indyka kroimy w paseczki i marynujemy w soku z limonki, cukrze i oleju.

  • Krok 2.

    Marchewkę kroimy w słupki i gotujemy razem z makaronem ryżowym aż będzie półtwardy.

  • Krok 3.

    Indyka podsmażamy wraz z bakłażanem i cebulą pokrojoną w kostkę, dodajemy sos chili z limonką i kolendrą, wyciśnięty czosnek oraz skrojony szczypiorek.

  • Krok 4.

    Tak przygotowanego indyka podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności