Składniki
- Makaron ryżowy z tapioką 1 opakowanie
- Sos chili z limonką i kolendrą 2 łyżki
- 1 pierś z indyka
- 1 cebula
- 0,5 bakłażana
- 3 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- 1 szczypior
- 1 limonka
- cukier
- olej
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Pierś z indyka kroimy w paseczki i marynujemy w soku z limonki, cukrze i oleju.
-
Krok 2.
Marchewkę kroimy w słupki i gotujemy razem z makaronem ryżowym aż będzie półtwardy.
-
Krok 3.
Indyka podsmażamy wraz z bakłażanem i cebulą pokrojoną w kostkę, dodajemy sos chili z limonką i kolendrą, wyciśnięty czosnek oraz skrojony szczypiorek.
-
Krok 4.
Tak przygotowanego indyka podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.