Składniki
- Sos sojowy 20 ml
- Sos chili z limonką i kolendrą 20 ml
- 200 g surowego filetu z łososia
- 4 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
- 100 g ryżu jaśminowego
- szczypta kurkumy
- 1 jabłko
- 100 g rabarbaru
- 4 łyżki sosu chili z limonką i kolendrą TaoTao
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Łososia marynować przez 30 minut w sosie sojowym jasnym.
-
Krok 2.
Następnie obsmażyć na patelni grillowej ze wszystkich stron i włożyć na 7 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C.
-
Krok 3.
Ryż ugotować na sypko we wrzącej wodzie (bez soli) z dodatkiem kurkumy.
-
Krok 4.
Jabłko i rabarbar pokroić w drobną kostkę.
-
Krok 5.
Połączyć z sosem chili z limonką i kolendrą.
-
Krok 6.
Gorący filet z łososia podawać z gorącym ryżem i salsą z jabłka i rabarbaru.