< 1h
2 osób

Łosoś pieczony z salsą rabarbarową TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy 20 ml
  • Sos chili z limonką i kolendrą 20 ml
  • 200 g surowego filetu z łososia
  • 4 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
  • 100 g ryżu jaśminowego
  • szczypta kurkumy
  • 1 jabłko
  • 100 g rabarbaru
  • 4 łyżki sosu chili z limonką i kolendrą TaoTao

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Łososia marynować przez 30 minut w sosie sojowym jasnym.

  • Krok 2.

    Następnie obsmażyć na patelni grillowej ze wszystkich stron i włożyć na 7 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C.

  • Krok 3.

    Ryż ugotować na sypko we wrzącej wodzie (bez soli) z dodatkiem kurkumy.

  • Krok 4.

    Jabłko i rabarbar pokroić w drobną kostkę.

  • Krok 5.

    Połączyć z sosem chili z limonką i kolendrą.

  • Krok 6.

    Gorący filet z łososia podawać z gorącym ryżem i salsą z jabłka i rabarbaru.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności