30 min
4 osób

Makaron chow mein TaoTao z pieczonym łososiem

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Filet z łososia oczyszczamy, skrapiamy sokiem z limonki, przyprawiamy i pieczemy w średnio rozgrzanym piekarniku przez ok. 15 minut (w zależności od grubości mięsa).

  • Krok 2.

    Gotowe mięso rozdzielamy widelcem na mniejsze kawałki.

  • Krok 3.

    Makaron zalewamy gorącą wodą, przykrywamy, odstawiamy na 5 minut, po czym odcedzamy.

  • Krok 4.

    W tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę, na której podsmażamy drobno pokrojone pomidory.

  • Krok 5.

    Do pomidorów wrzucamy makaron, dodajemy Sos chili z limonką i kolendrą, kapary i pokrojone w plasterki oliwki.

  • Krok 6.

    Dokładnie mieszamy.

  • Krok 7.

    Na koniec posypujemy obficie natką pietruszki i układamy kawałki łososia.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności