Składniki
- Potrzebna nam będzie torebka makaronu chińskiego TaoTao 100g
- chińskie warzywka na patelnię
- krewetki Tiger bez pancerzyków (12-13 sztuk)
- świeże kiełki fasoli mung (2 garstki)
- łyżka sosu sojowego
- sambal oelek (1,5 łyżeczki- do smaku)
- sos chili słodko-pikantny TaoTao ( 1 dorodna łyżka)
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Przygotowujemy bardzo prosto: Dusimy około 10 minut warzywa po czym dodajemy krewetki i dusimy ok 8 minut.
-
Krok 2.
Dodajemy sosy: sojowy i słodko kwaśny TaoTao.
-
Krok 3.
Na koniec dodajemy fasolę mung i dusimy całość około 2 minutki.
-
Krok 4.
Tak przygotowame warzywka podajemy na chińskim makaronie TaoTao ( nie ugotowanym).
-
Krok 5.
Danie jest po prostu przepyszne! Gorąco polecam!
-
Krok 6.
Przepis Pani Eweliny Asiesiukiewicz.