15 min
1 osób

Makaron na ostrrro!

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: chińska

Smak: ostry

Składniki

  • Potrzebna nam będzie torebka makaronu chińskiego TaoTao 100g
  • chińskie warzywka na patelnię
  • krewetki Tiger bez pancerzyków (12-13 sztuk)
  • świeże kiełki fasoli mung (2 garstki)
  • łyżka sosu sojowego
  • sambal oelek (1,5 łyżeczki- do smaku)
  • sos chili słodko-pikantny TaoTao ( 1 dorodna łyżka)

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Przygotowujemy bardzo prosto: Dusimy około 10 minut warzywa po czym dodajemy krewetki i dusimy ok 8 minut.

  • Krok 2.

    Dodajemy sosy: sojowy i słodko kwaśny TaoTao.

  • Krok 3.

    Na koniec dodajemy fasolę mung i dusimy całość około 2 minutki.

  • Krok 4.

    Tak przygotowame warzywka podajemy na chińskim makaronie TaoTao ( nie ugotowanym).

  • Krok 5.

    Danie jest po prostu przepyszne! Gorąco polecam!

  • Krok 6.

    Przepis Pani Eweliny Asiesiukiewicz.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności