15 min
4 osób

Makaron ryżowy z dynią

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • ½ opakowania Makaronu ryżowego wstążki TaoTao
  • 4 łyżki Słodko-pikantnego sosu chili TaoTao
  • 2 łyżki Pędów bambusa w zalewie TaoTao
  • 200 g dyni
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 cm korzenia imbiru
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • sól i pieprz do smaku
  • parę gałązek tymianku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Makaron zalewamy gorącą wodą, przykrywamy i odcedzamy po 3 minutach.

  • Krok 2.

    Obraną dynię kroimy w cienkie słupki, cebulę w piórka. Czosnek i imbir ścieramy na tarce.

  • Krok 3.

    W woku rozgrzewamy olej kokosowy. Podsmażamy czosnek i imbir. Dodajemy cebulę, dynię i odsączone pędy bambusa. Doprawiamy do smaku. Smażymy przez 10 minut.

  • Krok 4.

    Łączymy z makaronem, dodajemy sos chili i podsmażamy jeszcze minutę. Posypujemy listkami tymianku.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności