Składniki
- ½ opakowania Makaronu ryżowego wstążki TaoTao
- 4 łyżki Słodko-pikantnego sosu chili TaoTao
- 2 łyżki Pędów bambusa w zalewie TaoTao
- 200 g dyni
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 3 cm korzenia imbiru
- 1 łyżka oleju kokosowego
- sól i pieprz do smaku
- parę gałązek tymianku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron zalewamy gorącą wodą, przykrywamy i odcedzamy po 3 minutach.
-
Krok 2.
Obraną dynię kroimy w cienkie słupki, cebulę w piórka. Czosnek i imbir ścieramy na tarce.
-
Krok 3.
W woku rozgrzewamy olej kokosowy. Podsmażamy czosnek i imbir. Dodajemy cebulę, dynię i odsączone pędy bambusa. Doprawiamy do smaku. Smażymy przez 10 minut.
-
Krok 4.
Łączymy z makaronem, dodajemy sos chili i podsmażamy jeszcze minutę. Posypujemy listkami tymianku.