Składniki
- 1 opakowanie
- Makaron ryżowy kolanka 1 opakowanie
- 2 filety z kurczaka
- 1 opakowanie Makaronu ryżowego kolanka
- 1 opakowanie Fixu w stylu chińskim
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1 pęczek porwanej na drobniejsze kawałki natki pietruszki
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron ryżowy kolanka TaoTao gotujemy w gorącej, osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu.
-
Krok 2.
Odcedzamy.
-
Krok 3.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu.
-
Krok 4.
Kurczaka kroimy w dość cienkie paski.
-
Krok 5.
Wrzucamy na gorący olej i podsmażamy na złoty kolor.
-
Krok 6.
Fix w stylu Chińskim rozpuszczamy w 300 ml zimnej wody i dodajemy do kurczaka.
-
Krok 7.
Mieszamy i gotujemy przez 10 minut na małym ogniu.
-
Krok 8.
Dorzucamy natkę pietruszki i podajemy z makaronem.