Składniki
- 1 pierś z kaczki
- 50dag makaronu ryżowego TaoTao
- 1 słoik pędów bambusa TaoTao 1 cebula
- 7-8 grzybów mun TaoTao
- 1 łyżka sosu sojowego TaoTao
- do smaku natka pietruszki
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Pierś z kaczki umyć i pokroić w paseczki, włożyć do naczynia i zalać marynata orientalną .
-
Krok 2.
Wstawić do lodówki na ok 30 min. W tym czasie obrać cebulę i pokroić w piórka.
-
Krok 3.
Grzyby mun zalać wrzątkiem.
-
Krok 4.
Pędy bambusa i cebulę wrzucić na natłuszczoną patelnie,obsmażyć po czym zmniejszyć ogień i przykryć pokrywką (żeby sie poddusiły).
-
Krok 5.
Grzyby mun odsączyć i pokroić w paski, dorzucić do bambusa i cebuli i podlać odrobiną sosu sojowego.
-
Krok 6.
Makaron ryżowy zalać wrzątkiem żeby spęczniał.
-
Krok 7.
Mięso wyjąć z lodówki i wraz z marynatą wrzucić na patelnie.
-
Krok 8.
Usmażyć.
-
Krok 9.
Na koniec dodać odsączony makaron i warzywa.
-
Krok 10.
Doprawić jeszcze sosem sojowym.
-
Krok 11.
Potrawę na talerzu udekorować natką pietruszki.