< 1h
2 osób

Makaron ryżowy z kaczką i pędami bambusa

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: chińska

Smak: łagodny

Składniki

  • 1 pierś z kaczki
  • 50dag makaronu ryżowego TaoTao
  • 1 słoik pędów bambusa TaoTao 1 cebula
  • 7-8 grzybów mun TaoTao
  • 1 łyżka sosu sojowego TaoTao
  • do smaku natka pietruszki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Pierś z kaczki umyć i pokroić w paseczki, włożyć do naczynia i zalać marynata orientalną .

  • Krok 2.

    Wstawić do lodówki na ok 30 min. W tym czasie obrać cebulę i pokroić w piórka.

  • Krok 3.

    Grzyby mun zalać wrzątkiem.

  • Krok 4.

    Pędy bambusa i cebulę wrzucić na natłuszczoną patelnie,obsmażyć po czym zmniejszyć ogień i przykryć pokrywką (żeby sie poddusiły).

  • Krok 5.

    Grzyby mun odsączyć i pokroić w paski, dorzucić do bambusa i cebuli i podlać odrobiną sosu sojowego.

  • Krok 6.

    Makaron ryżowy zalać wrzątkiem żeby spęczniał.

  • Krok 7.

    Mięso wyjąć z lodówki i wraz z marynatą wrzucić na patelnie.

  • Krok 8.

    Usmażyć.

  • Krok 9.

    Na koniec dodać odsączony makaron i warzywa.

  • Krok 10.

    Doprawić jeszcze sosem sojowym.

  • Krok 11.

    Potrawę na talerzu udekorować natką pietruszki.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności