Składniki
- Bazylia i chili mix warzywny 100g
- Makaron ryżowy wstążki 200g
- Sos sojowy 4 łyżki
- 400g piersi z kurczaka
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę.
-
Krok 2.
Polewamy sosem sojowym i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny.
-
Krok 3.
Do woka wlewamy odrobinę oleju, podgrzewamy, a następnie wrzucamy kurczaka i smażymy na złoty kolor.
-
Krok 4.
W między czasie przygotowujemy według przepisu na opakowaniu makaron ryżowy wstążki TaoTao.
-
Krok 5.
Do smażonego kurczaka dodajemy mix warzywny bazylię & chili TaoTao i całość mieszamy podsmażając.
-
Krok 6.
Serwujemy na ciepło.