< 1h
3 osób

Makaron ryżowy z kurczakiem w bazyli i chili

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: tajska

Smak: pikantny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę.

  • Krok 2.

    Polewamy sosem sojowym i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny.

  • Krok 3.

    Do woka wlewamy odrobinę oleju, podgrzewamy, a następnie wrzucamy kurczaka i smażymy na złoty kolor.

  • Krok 4.

    W między czasie przygotowujemy według przepisu na opakowaniu makaron ryżowy wstążki TaoTao.

  • Krok 5.

    Do smażonego kurczaka dodajemy mix warzywny bazylię &amp; chili TaoTao i całość mieszamy podsmażając.

  • Krok 6.

    Serwujemy na ciepło.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności