Składniki
- 1 opakowanie Makaronu ryżowego wstążki TaoTao
- 6 żółtek
- 80 g startego parmezanu
- 150 g salami
- Natka pietruszki
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy na 5 minut, a po tym czasie odcedzamy.
-
Krok 2.
Żółtka rozkłócamy, salami drobno kroimy, podsmażamy.
-
Krok 3.
Do gorącego makaronu wlewamy żółtka i szybko mieszamy, by zgęstniały (ale uważamy, żeby nie stwardniały za bardzo tworząc jajecznicę). Dodajemy salami wraz z wytopionym tłuszczem, posypujemy parmezanem. Doprawiamy solą i pieprzem, dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
-
Krok 4.
Dokładnie mieszamy i podajemy gorące.