15 min
4 osób

Makaron ryżowy z sosem jajecznym

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • 1 opakowanie Makaronu ryżowego wstążki TaoTao
  • 6 żółtek
  • 80 g startego parmezanu
  • 150 g salami
  • Natka pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Makaron zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy na 5 minut, a po tym czasie odcedzamy.

  • Krok 2.

    Żółtka rozkłócamy, salami drobno kroimy, podsmażamy.

  • Krok 3.

    Do gorącego makaronu wlewamy żółtka i szybko mieszamy, by zgęstniały (ale uważamy, żeby nie stwardniały za bardzo tworząc jajecznicę). Dodajemy salami wraz z wytopionym tłuszczem, posypujemy parmezanem. Doprawiamy solą i pieprzem, dekorujemy posiekaną natką pietruszki.

  • Krok 4.

    Dokładnie mieszamy i podajemy gorące.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności