15 min
2 osób

Makaron Soba z wołowiną

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: słodki

Składniki

  • 250 g antrykotu
  • 1/2 opakowania makaronu soba
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 pęczek dymki
  • kawałek korzenia imbiru
  • 6 łyżek Sosu sojowego ciemnego TaoTao
  • 2 łyżeczki oleju do smażenia
  • pieprz czarny i ostra papryka
  • ewentualnie sezam do posypania

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Szatkujemy kapustę, paprykę roimy w cienkie słupki, dymkę na drobne kawałki, a imbir ścieramy na tarce.

  • Krok 2.

    Wołowinę kroimy w cienkie i małe plasterki.

  • Krok 3.

    Rozgrzewamy tłuszcz w woku lub na patelni.

  • Krok 4.

    Wrzucamy imbir i warzywa.

  • Krok 5.

    Smażymy krótko, by nie straciły jędrności.

  • Krok 6.

    Przesuwamy nieco robiąc miejsce dla mięsa, które również smażymy krótko, koło 3 minuty.

  • Krok 7.

    Przyprawiamy i dodajemy sos sojowy oraz nieco wody.

  • Krok 8.

    Mieszamy dokładnie pozwalając się smakom połączyć.

  • Krok 9.

    Makaron gotujemy około 6 minut.

  • Krok 10.

    Odcedzamy i dodajemy do warzyw z mięsem.

  • Krok 11.

    Mieszamy.

  • Krok 12.

    Podajemy posypany resztą dymki i sezamem.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności