Składniki
- 250 g antrykotu
- 1/2 opakowania makaronu soba
- 1 czerwona papryka
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1 pęczek dymki
- kawałek korzenia imbiru
- 6 łyżek Sosu sojowego ciemnego TaoTao
- 2 łyżeczki oleju do smażenia
- pieprz czarny i ostra papryka
- ewentualnie sezam do posypania
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Szatkujemy kapustę, paprykę roimy w cienkie słupki, dymkę na drobne kawałki, a imbir ścieramy na tarce.
-
Krok 2.
Wołowinę kroimy w cienkie i małe plasterki.
-
Krok 3.
Rozgrzewamy tłuszcz w woku lub na patelni.
-
Krok 4.
Wrzucamy imbir i warzywa.
-
Krok 5.
Smażymy krótko, by nie straciły jędrności.
-
Krok 6.
Przesuwamy nieco robiąc miejsce dla mięsa, które również smażymy krótko, koło 3 minuty.
-
Krok 7.
Przyprawiamy i dodajemy sos sojowy oraz nieco wody.
-
Krok 8.
Mieszamy dokładnie pozwalając się smakom połączyć.
-
Krok 9.
Makaron gotujemy około 6 minut.
-
Krok 10.
Odcedzamy i dodajemy do warzyw z mięsem.
-
Krok 11.
Mieszamy.
-
Krok 12.
Podajemy posypany resztą dymki i sezamem.