30 min
4 osób

Makaron z krewetkami w Bazylii&chili TaoTao i letnimi warzywami

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: połud. azjatycka

Smak: pikantny

Składniki

  • Bazylia i chili mix warzywny 4 łyżki
  • ok. 150-200 g szerokiego makaron pszennego
  • czerwona papryka
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 g zielonego groszku
  • 1 cukinia
  • posiekana dymka lub szczypior
  • 250 g krewetek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Makaron ugotować al dente i odcedzić.

  • Krok 2.

    Na patelni rozgrzać Bazylię&chili TaoTao, wrzucić krewetki, przeciśnięty przez praskę czosnek, zielony groszek i pokrojoną w kostkę paprykę.

  • Krok 3.

    Wszystko doprawić i podsmażyć, a gdy składniki zmiękną dołożyć pokrojoną w szerokie paski cukinię i smażyć jeszcze przez 2-3 minuty.

  • Krok 4.

    Warzywa z krewetkami podać razem z makaronem i polać po wierzchu odrobiną oleju sojowego z Bazylii&chili TaoTao.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności