Składniki
- Bazylia i chili mix warzywny 4 łyżki
- ok. 150-200 g szerokiego makaron pszennego
- czerwona papryka
- 4 ząbki czosnku
- 150 g zielonego groszku
- 1 cukinia
- posiekana dymka lub szczypior
- 250 g krewetek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron ugotować al dente i odcedzić.
-
Krok 2.
Na patelni rozgrzać Bazylię&chili TaoTao, wrzucić krewetki, przeciśnięty przez praskę czosnek, zielony groszek i pokrojoną w kostkę paprykę.
-
Krok 3.
Wszystko doprawić i podsmażyć, a gdy składniki zmiękną dołożyć pokrojoną w szerokie paski cukinię i smażyć jeszcze przez 2-3 minuty.
-
Krok 4.
Warzywa z krewetkami podać razem z makaronem i polać po wierzchu odrobiną oleju sojowego z Bazylii&chili TaoTao.