Składniki
- 200 g makaronu
- 500 g pomidorków koktajlowych
- ½ czerwonej papryki
- 4 ząbki czosnku
- 100 g wędliny
- 4 łyżki Czarnego sosu chili TaoTao
- 2 łyżki oliwy
- Sól, pieprz, ostra papryka, oregano, 1 łyżeczka cukru
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej czosnek. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, wędlinę i pomidorki koktajlowe.
-
Krok 2.
Przyprawiamy, dodajemy sos chili i cukier. Dodajemy nieco wody, mieszamy, przykrywamy i gotujemy 30 minut na małym ogniu.
-
Krok 3.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy i podajemy gorący.