15 min
1 osób

Marynata grillowa do mięsa

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Marynaty

Kuchnia: fusion

Smak: pikantny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Mieszamy 3 łyżki sosu sojowego TaoTao, 2 łyżki sosu słodko-pikantnego chili TaoTao, oliwę, wino, drobno posiekany czosnek oraz opakowanie przyprawy.

  • Krok 2.

    Do powstałej marynaty wkładamy mięso (np. kotlety z karkówki) i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę.

  • Krok 3.

    Pieczemy na grillu po kilkanaście minut z każdej strony, polewając podczas pieczenia mięso marynatą.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności