15 min
1 osób

Marynata miodowa do mięsa

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Marynaty

Kuchnia: chińska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy 3 łyżki
  • szklanka oliwy z oliwek
  • sok wyciśnięty z połowy cytryn
  • 4 łyżki miodu
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek kolendry

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Mieszamy 3 łyżki sosu sojowego Tao Tao, oliwę, drobno posiekany czosnek, 4 łyżki miodu oraz sok z cytryny.

  • Krok 2.

    Mięso należy marynować przez co najmniej 30 minut w lodówce.

  • Krok 3.

    Taka marynata doskonale nadaje się do przyrządzania mięsa lub ryb na grillu.

  • Krok 4.

    Po przyrządzeniu mięso dekorujemy kolendrą.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności