15 min
1 osób

Marynata sojowa do mięs wielkanocnych

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Marynaty

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy 3 łyżki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki miodu
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka majeranku lub oregano
  • 1 łyżka octu winnego

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    W misce mieszamy wszystkie składniki i dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku.

  • Krok 2.

    W powstałej marynacie obtaczamy przygotowane mięso.

  • Krok 3.

    Miskę wraz z mięsem wstawiamy do lodówki i marynujemy min. 1 godzinę.

  • Krok 4.

    Tak zamarynowane mięso przyrządzamy dalej według ulubionego przepisu.

  • Krok 5.

    Jest to doskonała marynata do przyrządzania wszelkich dań mięsnych.

  • Krok 6.

    Nadaje potrawom wyśmienity smak i aromat.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności