30 min
4 osób

Miso TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • Makaron ryżowy z tapioką 1/2 opakowania
  • 1 saszetka bulionu dashi (lub 500 ml bulionu warzywnego)
  • 2 łyżki jasnej pasty miso
  • 2 garści wodorostów wakame
  • 2 garści kolendry
  • 2 garści posiekanej dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 opakowania Makaronu ryżowego z tapioką TaoTao

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Makaron zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy pod przykryciem przez 5 minut, po czym go odcedzamy.

  • Krok 2.

    Podgrzewamy bulion lub zalewamy dashi gorącą wodą.

  • Krok 3.

    Gorącą wodą zalewamy również wodorosty wakame w oddzielnej miseczce.

  • Krok 4.

    Kiedy napęcznieją, odcedzamy je i kroimy w mniejsze kawałki.

  • Krok 5.

    Do bulionu dodajemy pastę miso, dokładnie ją rozpuszczamy.

  • Krok 6.

    Wciskamy ząbek czosnku i dorzucamy makaron, wodorosty, dymkę i kolendrę.

  • Krok 7.

    Możemy doprawić do smaku sosem sojowym.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności