Składniki
- Makaron ryżowy z tapioką 1/2 opakowania
- 1 saszetka bulionu dashi (lub 500 ml bulionu warzywnego)
- 2 łyżki jasnej pasty miso
- 2 garści wodorostów wakame
- 2 garści kolendry
- 2 garści posiekanej dymki
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 opakowania Makaronu ryżowego z tapioką TaoTao
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy pod przykryciem przez 5 minut, po czym go odcedzamy.
-
Krok 2.
Podgrzewamy bulion lub zalewamy dashi gorącą wodą.
-
Krok 3.
Gorącą wodą zalewamy również wodorosty wakame w oddzielnej miseczce.
-
Krok 4.
Kiedy napęcznieją, odcedzamy je i kroimy w mniejsze kawałki.
-
Krok 5.
Do bulionu dodajemy pastę miso, dokładnie ją rozpuszczamy.
-
Krok 6.
Wciskamy ząbek czosnku i dorzucamy makaron, wodorosty, dymkę i kolendrę.
-
Krok 7.
Możemy doprawić do smaku sosem sojowym.