30 min
1 osób

Mongkon - krewetki w czosnkowym sosie chili TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: chińska

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • małe opakowanie krewetek w zalewie
  • 50g makaronu ryżowego nitki TaoTao
  • czosnkowy sos chili TaoTao
  • kilka krążków czerwonej cebuli
  • kilka czarnych oliwek
  • ikra kapelina
  • czerwona papryka słodka (do smaku)

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.

  • Krok 2.

    Krewetki odcedzamy z zalewy.

  • Krok 3.

    Wszystkie składniki układamy na talerzu w ciekawą kompozycję.

  • Krok 4.

    Doprawiamy do smaku.

  • Krok 5.

    Potrawa smakuje wyśmienicie tylko z sosem czosnkowym TaoTao :) Smacznego!

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności