30 min
2 osób

Morska przekąska

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: chińska

Smak: słodki

Składniki

  • Sos sojowy 2 łyżeczki
  • 1 filet ryby morskiej
  • 5-6 krewetek
  • 2-3 pieczarki
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • 2 szczypty czosnku granulowanego
  • 1 łyżka oleju
  • kawałek marchewki ok 50 gr

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Rybę pokroić na małe kawałki, krewetki wrzucić na chwilę na wrzątek.

  • Krok 2.

    Rozgrzać tłuszcz, wrzucić marchewkę, po chwili dodać rybę, krewetki, pieczarki pokrojone w plasterki i przyprawy oraz sos sojowy.

  • Krok 3.

    Smażyć delikatnie mieszając ok 7 min. Podać z grzanką i sosem chili z limonką i kolendrą.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności