Składniki
- Sos imbirowy z soją 1 łyżka
- Kiełki fasoli mung 100g
- 1 szklanka mleka
- 0,5 szklanki wody
- 1,5 szkl. mąki
- 2 jajka
- szczypta soli.
- 2 piersi z kaczki
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 1 ząbek czosnku
- olej do smażenia
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Jajka, mleko i wodę mieszamy, następnie dodajemy mąkę i sól, wszystko dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
-
Krok 2.
Powstałe ciasto odstawiamy na około pół godziny.
-
Krok 3.
W tym czasie, przygotowujemy mięso, piersi kaczki kroimy w grube paski.
-
Krok 4.
Cebulę kroimy w piórka, pomidory w kostkę, czosnek drobno siekamy.
-
Krok 5.
Rozgrzewamy olej i smażymy na nim kaczkę, po 10 minutach dodajemy cebulę, czosnek i smażymy przez kolejne 5 minut, stale mieszając.
-
Krok 6.
Dodajemy pomidory i kiełki, wszystko krótko dusimy.
-
Krok 7.
Doprawiamy warzywa sosem imbirowym z soją, ewentualnie solą i pieprzem do smaku.
-
Krok 8.
Smażymy naleśniki, a następnie nadziewamy je kaczką, farszem warzywnym i składamy w rożek.