< 1h
4 osób

Naleśniki pikantne z kaczką

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: chińska

Smak: pikantny

Składniki

  • Sos imbirowy z soją 1 łyżka
  • Kiełki fasoli mung 100g
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki wody
  • 1,5 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli.
  • 2 piersi z kaczki
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Jajka, mleko i wodę mieszamy, następnie dodajemy mąkę i sól, wszystko dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej masy.

  • Krok 2.

    Powstałe ciasto odstawiamy na około pół godziny.

  • Krok 3.

    W tym czasie, przygotowujemy mięso, piersi kaczki kroimy w grube paski.

  • Krok 4.

    Cebulę kroimy w piórka, pomidory w kostkę, czosnek drobno siekamy.

  • Krok 5.

    Rozgrzewamy olej i smażymy na nim kaczkę, po 10 minutach dodajemy cebulę, czosnek i smażymy przez kolejne 5 minut, stale mieszając.

  • Krok 6.

    Dodajemy pomidory i kiełki, wszystko krótko dusimy.

  • Krok 7.

    Doprawiamy warzywa sosem imbirowym z soją, ewentualnie solą i pieprzem do smaku.

  • Krok 8.

    Smażymy naleśniki, a następnie nadziewamy je kaczką, farszem warzywnym i składamy w rożek.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności