30 min
2 osób

Naleśniki z nadzieniem guacamole i chorizo

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: fusion

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • Ciasto naleśnikowe
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki Oleju sezamowego TaoTao
  • 1/2 szklanki wody
  • sól
  • Farsz:
  • 1/2 laski chorizo
  • 1 awokado
  • 2 dymki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Składniki ciasta mieszamy dokładnie w misce za pomocą trzepaczki, by powstała jednolita masa o konsystencji dość gęstej śmietany.

  • Krok 2.

    Odstawiamy na pół godziny.

  • Krok 3.

    Smażymy po łyżce wazowej ciasta rozprowadzonej cienko na suchej, rozgrzanej patelni, z dwóch stron.

  • Krok 4.

    Przygotowujemy farsz.

  • Krok 5.

    Kiełbasę drobno kroimy.

  • Krok 6.

    Tak samo chili i cebulkę.

  • Krok 7.

    Obieramy awokado i rozdrabniamy farsz widelcem na miazgę.

  • Krok 8.

    Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki.

  • Krok 9.

    Doprawiamy.

  • Krok 10.

    By nadzienie nie straciło zielonego koloru możemy dodać parę kropel soku z cytryny.

  • Krok 11.

    Naleśniki faszerujemy guacamole i składamy w trójkąty.

  • Krok 12.

    Przed podaniem możemy je jeszcze podsmażyć.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności