Składniki
- Ciasto naleśnikowe
- 2 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżki Oleju sezamowego TaoTao
- 1/2 szklanki wody
- sól
- Farsz:
- 1/2 laski chorizo
- 1 awokado
- 2 dymki
- 4 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Składniki ciasta mieszamy dokładnie w misce za pomocą trzepaczki, by powstała jednolita masa o konsystencji dość gęstej śmietany.
-
Krok 2.
Odstawiamy na pół godziny.
-
Krok 3.
Smażymy po łyżce wazowej ciasta rozprowadzonej cienko na suchej, rozgrzanej patelni, z dwóch stron.
-
Krok 4.
Przygotowujemy farsz.
-
Krok 5.
Kiełbasę drobno kroimy.
-
Krok 6.
Tak samo chili i cebulkę.
-
Krok 7.
Obieramy awokado i rozdrabniamy farsz widelcem na miazgę.
-
Krok 8.
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki.
-
Krok 9.
Doprawiamy.
-
Krok 10.
By nadzienie nie straciło zielonego koloru możemy dodać parę kropel soku z cytryny.
-
Krok 11.
Naleśniki faszerujemy guacamole i składamy w trójkąty.
-
Krok 12.
Przed podaniem możemy je jeszcze podsmażyć.