30 min
2 osób

Omlet orientalny

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: tajska

Smak: pikantny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek, posiekaną cebulę, pastę curry, ciemny sos sojowy, a także mięso i smażymy razem ok. 10 min. Następnie dodajemy pomidory obrane ze skórki, cukier i wszystko mieszamy.

  • Krok 2.

    Łączymy roztrzepane jajka, mąkę i sos sojowy.

  • Krok 3.

    Z tak przygotowanej mieszanki smażymy omlet.

  • Krok 4.

    Pozostawiamy go na patelni, nakładamy na niego farsz, a następnie składamy na pół.

  • Krok 5.

    Podajemy na ciepło.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności