Składniki
- Sos sojowy 20 ml
- Czosnkowy sos chili 30
- 50 g komosy ryżowej lub kaszy kuskus
- szczypta cukru
- 4 jajka
- 3 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
- olej do smażenia
- 1 cukinia
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 5 łyżek czosnkowego sosu chili TaoTao
- 100 g sera feta
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Komosę ryżową ugotować do miękkości w wodzie z odrobiną cukru (kuskus przygotować z godnie z przepisem na opakowaniu).
-
Krok 2.
Odcedzić, wystudzić.
-
Krok 3.
Jajka ubić, dokładnie wymieszać z sosem sojowym i komosą (lub kuskusem).
-
Krok 4.
Na patelni rozgrzać olej, wyłożyć masę jajeczną, smażyć chwilę.
-
Krok 5.
Patelnię wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. C na 8-10 minut.
-
Krok 6.
Cukinię pokroić w grubą kostkę i usmażyć na złoto na niewielkiej ilości oleju.
-
Krok 7.
Jogurt naturalny połączyć z czosnkowym sosem chili.
-
Krok 8.
Na wykrojoną cząstkę omletu nałożyć cukinię, sos jogurtowy, posypać pokruszonym serem feta.