30 min
2 osób

Omlet z komosą ryżową i cukinią TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy 20 ml
  • Czosnkowy sos chili 30
  • 50 g komosy ryżowej lub kaszy kuskus
  • szczypta cukru
  • 4 jajka
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
  • olej do smażenia
  • 1 cukinia
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 5 łyżek czosnkowego sosu chili TaoTao
  • 100 g sera feta

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Komosę ryżową ugotować do miękkości w wodzie z odrobiną cukru (kuskus przygotować z godnie z przepisem na opakowaniu).

  • Krok 2.

    Odcedzić, wystudzić.

  • Krok 3.

    Jajka ubić, dokładnie wymieszać z sosem sojowym i komosą (lub kuskusem).

  • Krok 4.

    Na patelni rozgrzać olej, wyłożyć masę jajeczną, smażyć chwilę.

  • Krok 5.

    Patelnię wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. C na 8-10 minut.

  • Krok 6.

    Cukinię pokroić w grubą kostkę i usmażyć na złoto na niewielkiej ilości oleju.

  • Krok 7.

    Jogurt naturalny połączyć z czosnkowym sosem chili.

  • Krok 8.

    Na wykrojoną cząstkę omletu nałożyć cukinię, sos jogurtowy, posypać pokruszonym serem feta.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności