< 1h
3 osób

Orientalne kotlety mielone

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: chińska

Smak: łagodny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Gotujemy wodę, zdejmujemy z ognia i wrzucamy makaron chiński TaoTao.

  • Krok 2.

    Przykrywamy, po 3 minutach odcedzamy i kroimy na kawałki.

  • Krok 3.

    Grzyby MUN TaoTao moczymy w gorącej wodzie przez 15 minut, odcinamy końcówki nóżek.

  • Krok 4.

    Następnie gotujemy przez kolejne 10 minut, odcedzamy i kroimy w cienkie paseczki.

  • Krok 5.

    Marchew ścieramy na grubej tarce, cebulę drobno kroimy.

  • Krok 6.

    Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy jajka, sos sojowy TaoTao, bulion, mięso i zioła.

  • Krok 7.

    Przyprawiamy do smaku.

  • Krok 8.

    Do powstałej masy dodajemy trochę bułki tartej, aby była bardziej zwarta.

  • Krok 9.

    Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.

  • Krok 10.

    Podajemy z surówką oraz ryżem.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności