Składniki
- Sos sojowy 2 łyżki
- 500 g boczku
- sok z jednej limonki
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru
- 2 łyżki Sosu sojowego TaoTao
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Sok z limonki wymieszać z sosem sojowym, imbirem i cukrem.
-
Krok 2.
Do tak sporządzonej marynaty włożyć boczek z uprzednio naciętą na krzyż skórę i obtoczyć go dokładnie.
-
Krok 3.
Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
-
Krok 4.
Po tym czasie umieścić boczek na grillu lub w piekarniku (można owinąć go w początkowej fazie obróbki folią aluminiową, by środek dorze się ugotował) i w zależności od gabarytów boczku, grillować odwracając co jakiś czas, przez około godzinę - aż skórką się dobrze przypiecze.