< 1h
4 osób

Ostro-słodkie skrzydełka z sosem chili piodowy z czosnkiem TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • Sos miodowy z czosnkiem 1 opakowanie
  • 300 g skrzydełek z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka chili
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta ostrej papryki mielonej
  • 2 łyżki oleju
  • mieszanka sałat

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Skrzydełka dokładnie oczyszczamy.

  • Krok 2.

    Robimy marynatę.

  • Krok 3.

    Mieszamy Sos miodowy z czosnkiem TaoTao z olejem, solą, ostrą papryką, posiekaną chili i roztartym czosnkiem.

  • Krok 4.

    Marynatą pokrywamy mięso i odkładamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny.

  • Krok 5.

    Rozgrzewamy piekarnik z funkcją grilla do temperatury 200 stopni.

  • Krok 6.

    Odsączone z nadmiaru marynaty skrzydełka układamy na ruszcie i pieczemy około 15 minut.

  • Krok 7.

    Podajemy gorące z sałatą i pomidorkami koktajlowymi.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności