30 min
1 osób

Paluszki krabowe w sezamie z sosem słodko-pikantnym TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: chińska

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • Słodko-pikantny sos chili 1 butelka
  • 100 g paluszków krabowych
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki sezamu
  • sól
  • mielona słodka papryka
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • Sos słodko-pikantny do podania

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    W misce roztrzepujemy jajko, dodajemy przyprawy, odrobinę wody i mieszamy z mąką, aby utworzyło nam się gęste ciasto.

  • Krok 2.

    Paluszki krabowe obtaczamy w cieście, a następnie w sezamie.

  • Krok 3.

    Smażymy na rozgrzanym oleju po parę sekund z każdej strony nie za długo, gdyż sezam dość szybko się przypala.

  • Krok 4.

    Podajemy z Sosem słodko-pikantnym TaoTao.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności