Składniki
- 6 parówek
- 500 g pieczarek
- 1 cebula
- 100 g sera żółtego
- 2 garści nachosów serowych
- 2 łyżki Sosu sojowego TaoTao
- 1 łyżka masła do wysmarowania formy
- 2 łyżki oleju ryżowego
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę.
-
Krok 2.
Na patelni rozgrzewamy olej ryżowy i podsmażamy na nim cebulę oraz pieczarki.
-
Krok 3.
Doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym.
-
Krok 4.
Kruszymy do warzyw nachosy.
-
Krok 5.
Formę do pieczenia smarujemy masłem.
-
Krok 6.
Układamy obok siebie parówki, zasypujemy pieczarkami i posypujemy startym żółtym serem.
-
Krok 7.
Zapiekamy w piekarniku, najlepiej pod grillem przez parę minut, aż ser się rozpuści.
-
Krok 8.
Podajemy gorące.