15 min
1 osób

Parówki zapiekane z pieczarkami

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: europejska

Smak: słodki

Składniki

  • 6 parówek
  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 100 g sera żółtego
  • 2 garści nachosów serowych
  • 2 łyżki Sosu sojowego TaoTao
  • 1 łyżka masła do wysmarowania formy
  • 2 łyżki oleju ryżowego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę.

  • Krok 2.

    Na patelni rozgrzewamy olej ryżowy i podsmażamy na nim cebulę oraz pieczarki.

  • Krok 3.

    Doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym.

  • Krok 4.

    Kruszymy do warzyw nachosy.

  • Krok 5.

    Formę do pieczenia smarujemy masłem.

  • Krok 6.

    Układamy obok siebie parówki, zasypujemy pieczarkami i posypujemy startym żółtym serem.

  • Krok 7.

    Zapiekamy w piekarniku, najlepiej pod grillem przez parę minut, aż ser się rozpuści.

  • Krok 8.

    Podajemy gorące.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności