Składniki
- 3 małe
- pełnoziarniste bułki
- 1 laska kiełbasy
- 1 burak
- 1 zielony ogórek
- 1 cebula
- 3 plastry sera żółtego
- 1 papryczka chili
- 3 łyżki Czosnkowego sosu chili TaoTao
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Kiełbasę kroimy w plastry i podsmażamy.
-
Krok 2.
Buraka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy do miękkości w piekarniku.
-
Krok 3.
Cebulę i ogórka kroimy w plastry.
-
Krok 4.
Z papryczki wykrawamy pestki i również drobno kroimy.
-
Krok 5.
Bułki przekrawamy na pół i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 5 minut (najlepiej pod grill), aby stały się ciepłe i chrupiące.
-
Krok 6.
Upieczone buraki kroimy w plastry.
-
Krok 7.
Na dolnych częściach bułek układamy ser żółty, buraki, ogórki, cebulę, kiełbasę i papryczkę chili.
-
Krok 8.
Dodajemy sos chili i przykrywamy drugą częścią bułki.