30 min
2 osób

Pełnoziarniste bułki z kiełbasą na ciepło

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: fusion

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • 3 małe
  • pełnoziarniste bułki
  • 1 laska kiełbasy
  • 1 burak
  • 1 zielony ogórek
  • 1 cebula
  • 3 plastry sera żółtego
  • 1 papryczka chili
  • 3 łyżki Czosnkowego sosu chili TaoTao

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Kiełbasę kroimy w plastry i podsmażamy.

  • Krok 2.

    Buraka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy do miękkości w piekarniku.

  • Krok 3.

    Cebulę i ogórka kroimy w plastry.

  • Krok 4.

    Z papryczki wykrawamy pestki i również drobno kroimy.

  • Krok 5.

    Bułki przekrawamy na pół i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 5 minut (najlepiej pod grill), aby stały się ciepłe i chrupiące.

  • Krok 6.

    Upieczone buraki kroimy w plastry.

  • Krok 7.

    Na dolnych częściach bułek układamy ser żółty, buraki, ogórki, cebulę, kiełbasę i papryczkę chili.

  • Krok 8.

    Dodajemy sos chili i przykrywamy drugą częścią bułki.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności