> 1h
5 osób

Pieczone kartofelki

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy 2 łyżki
  • 1kg ziemniaków
  • pół szklanki oliwy
  • 3 łyżeczki soli czosnkowej
  • koperek

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Ziemniaki dokładnie myjemy, osuszamy i nacinamy na krzyż.

  • Krok 2.

    Obtaczamy w oliwie i soli czosnkowej, skrapiamy sosem sojowym, posypujemy koperkiem.

  • Krok 3.

    Kawałki folii aluminiowej smarujemy oliwą i zawijamy ziemniaczki.

  • Krok 4.

    Pieczemy na grillu około 1 godziny.

  • Krok 5.

    Ziemniaki można wcześniej podgotować (około 20 minut), aby szybciej się upiekły.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności