Składniki
- 1 filet z kurczaka
- 2 główki czosnku
- 1 słoik Pasty curry TaoTao
- 2 papryczki chili
- Ciasto na pierogi (1 szklanka mąki pszennej, ½ szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej, 1 łyżeczka soli, 1 szklanka wody, 2 łyżki oliwy)
- 2 łyżki oleju kokosowego
- Gałązka rozmarynu
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Kurczaka kroimy bardzo drobno. Papryczki i czosnek szatkujemy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Dodajemy pastę curry, przyprawy i igiełki rozmarynu. Mieszamy dokładnie i smażymy.
-
Krok 2.
Ciasto rozwałkowujemy cienko podsypując mąką. Wykrawamy koła. Na każde koło kładziemy łyżkę przestudzonego farszu curry i zaklejamy brzegi.
-
Krok 3.
Gotujemy w gorącej, osolonej wodzie przez 5 minut. Odsączamy.
-
Krok 4.
Kładziemy na grill i pieczemy z każdej strony po 2-3 minuty.
-
Krok 5.
Podajemy z ulubionym sosem.