30 min
4 osób

Pierogi z grilla

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 2 główki czosnku
  • 1 słoik Pasty curry TaoTao
  • 2 papryczki chili
  • Ciasto na pierogi (1 szklanka mąki pszennej, ½ szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej, 1 łyżeczka soli, 1 szklanka wody, 2 łyżki oliwy)
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • Gałązka rozmarynu
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Kurczaka kroimy bardzo drobno. Papryczki i czosnek szatkujemy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Dodajemy pastę curry, przyprawy i igiełki rozmarynu. Mieszamy dokładnie i smażymy.

  • Krok 2.

    Ciasto rozwałkowujemy cienko podsypując mąką. Wykrawamy koła. Na każde koło kładziemy łyżkę przestudzonego farszu curry i zaklejamy brzegi.

  • Krok 3.

    Gotujemy w gorącej, osolonej wodzie przez 5 minut. Odsączamy.

  • Krok 4.

    Kładziemy na grill i pieczemy z każdej strony po 2-3 minuty.

  • Krok 5.

    Podajemy z ulubionym sosem.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności