30 min
1 osób

Pierogi z kaszą jaglaną

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • ciasto na pierogi (zrobione z 1/2 kg mąki
  • szczypty soli
  • 2 łyżek oleju i ciepłej wody)
  • 1 worek kaszy jaglanej
  • 2 papryczki chili
  • 100 g boczku
  • 2 cebule
  • 500 g pieczarek
  • roszponka
  • 3 łyżki Sosu Teriyaki TaoTao
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Kaszę gotujemy al dente. Studzimy.

  • Krok 2.

    Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rumiano.

  • Krok 3.

    Ściągamy z patelni, a na tym samym tłuszczu smażymy drobno pokrojone pieczarki, papryczki chili i posiekaną cebulę.

  • Krok 4.

    Doprawiamy Sosem Teriyaki, solą i pieprzem.

  • Krok 5.

    Mieszamy z kaszą i posiekaną roszponką.

  • Krok 6.

    Ciasto cienko rozwałkowujemy i wykrawamy z niego niewielkie koła.

  • Krok 7.

    Na każde koło nakładamy łyżkę farszu, sklejamy boki.

  • Krok 8.

    Gotujemy w osolonej wodzie przez około 5 minut.

  • Krok 9.

    Odcedzamy.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności