Składniki
- ciasto na pierogi (zrobione z 1/2 kg mąki
- szczypty soli
- 2 łyżek oleju i ciepłej wody)
- 1 worek kaszy jaglanej
- 2 papryczki chili
- 100 g boczku
- 2 cebule
- 500 g pieczarek
- roszponka
- 3 łyżki Sosu Teriyaki TaoTao
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Kaszę gotujemy al dente. Studzimy.
-
Krok 2.
Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rumiano.
-
Krok 3.
Ściągamy z patelni, a na tym samym tłuszczu smażymy drobno pokrojone pieczarki, papryczki chili i posiekaną cebulę.
-
Krok 4.
Doprawiamy Sosem Teriyaki, solą i pieprzem.
-
Krok 5.
Mieszamy z kaszą i posiekaną roszponką.
-
Krok 6.
Ciasto cienko rozwałkowujemy i wykrawamy z niego niewielkie koła.
-
Krok 7.
Na każde koło nakładamy łyżkę farszu, sklejamy boki.
-
Krok 8.
Gotujemy w osolonej wodzie przez około 5 minut.
-
Krok 9.
Odcedzamy.