15 min
1 osób

Pierogi z mięsem i sosem sojowym

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy
  • Sos sojowo-grzybowy
  • Farsz
  • 500 g mięsa mielonego z szynki
  • jedna zielona papryka
  • jedna duża cebula
  • pieprz
  • 6 łyżek sosu sojowego Tao Tao
  • 6 łyżek sosu sojowo - grzybowego Tao Tao
  • Ciasto:
  • 500 g mąki
  • jedno jajko
  • 2 łyżki oliwy
  • pół szklanki cieplej wody
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Farsz: Z braku odpowiedniego sprzętu farsz został przyrządzony w następujący sposób: Mięso mielone z tacki włożyłam do garnka w którym znajdowało się ok 2 cm wody.

  • Krok 2.

    Szybko obgotowałam mięso z każdej strony trwało to z 10 minut.

  • Krok 3.

    Kostkę mielonego mięsa odsączamy dodajemy szczyptę pieprzu oraz sosy sojowe.

  • Krok 4.

    Wszystko wymieszałam i dusiłam narzędziem do duszenia ziemniaków.

  • Krok 5.

    Paprykę kroimy w bardzo drobną kostkę.

  • Krok 6.

    Gotujemy we wrzącej wodzie około 5 minut.

  • Krok 7.

    Dodajemy do farszu, mieszamy.

  • Krok 8.

    Ciasto: Zapewne każdy ma swój własny sprawdzony przepis.

  • Krok 9.

    Wszystkie składniki na ciasto mieszamy, ugniatamy.

  • Krok 10.

    Ciasto wałkujemy, wycinamy koła i lepimy pierogi.

  • Krok 11.

    Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy, na koniec dodajemy łyżkę sosu sojowego.

  • Krok 12.

    Pierogi wrzucamy do wrzącej lekko osolonej wody, gotujemy kilka minut, aż do wypłynięcia.

  • Krok 13.

    Podajemy z podsmażona cebulką.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności